Vegan, Glutensiz Hamburger Ekmeği

Selamlar 😊

Öncelikle, hamburgeri yapım aşamasında hikaye paylaşımlarıma çok güzel dönüşler oldu, hepsine cevap verememiş olabilirim ama çok teşekkür ederim, sayenizde bir yandan eğlenip, diğer yandan çalışmaya devam ettim 😊

Bu arada karantina günleri başladığından beri en çok sorulan tarif “Hamburger Ekmeği 🍔” oldu, hatta birçok kişiyle mesajlaşarak yardımcı olmaya çalıştım. Madem bu kadar talep var, bari yapayım dedim. 

Tarife geçmeden belirteyim, ben mormiks marka bir mor sebzelerden yapılmış toz kullandım, ekmeğin mor olacağını sanıyordum ama olmadı 🙉 Yani sizin yapacağınız ekmek normal ekmeğimizin renginde olacak.

Vegan hamburger ekmeği ve mor patates 💜

Malzemeler:

🍔3  yemek kaşığı karabuğday unu (60 g) 

🍔3 yemek kaşığı kinoa unu (60 g) 

🍔1 orta büyüklükte patates (kabuklu hali 170 g) @pomking_patates in ilkmor patatesini kullandım. Bu patates yerli tohum, besin değeri çok yüksek ve çok lezzetli. Nişasta oranı da normal patates göre oldukça düşük. Tatlı patates ya da normal patates kullanabilirsiniz. Ya da yukarıdaki unlardan birinden 3 yemek kaşığı daha koyabilirsiniz.

🍔1 yemek kaşığı karnıyarık otu (20 g) 

🍔1 yumurta (sarısı üstüne) Vegan yapmak isterseniz 1 yemek kaşığı keten tohumu (20 g) 3 yemek kaşığı su ile jelleştirilmiş. 

🍔1.5 yemek kaşığı zeytinyağı (25 g)

🍔1 yemek kaşığı elma konsantresi suyu ya da dilediğiniz başka tatlandırıcı

🍔1 çay kaşığı tuz

🍔1/2 çay kaşığı karbonat (Birkaç damla sirke ile köpürtülmüş)

🍔1 su bardağı su (210 g)

🍔Üstünü süslemek için susam 

Yapılışı:

🥖Geniş bir kaba tüm kuru malzemeyi koyup kuru halde iyice karıştırdım.

🥖Rendelediğim patatesi, zeytinyağı, tuz ve karbonatı ekledim. 

🥖Suyu ekleyip, önce spatulayla karıştırdım, sonra elimle iyice yoğurdum. Burada patatesin ne kadar sulu olduğu çok önemli, baktınız çok cıvık, biraz un ilave edersiniz.

İlk karıştırdığımda hamurun rengi 💜

🥖Elimi ıslatarak (80 g lık) parçalar aldım ve yuvarlak şekil vererek, fırın tepsisine dizdim.

🥖En üste susam serpiştirdim. Eğer yumurta kullandıysanız, üzerine yumurta sarısı sürüp, sonra susam serpiştirebilirsiniz. 

Fırına girmeye hazır 😋

🥖 Önceden ısıtılmış 160 derece turbo fırında 40 dakika pişirdim. Çoook ama çok güzel kabardı 😊. Fırından çıkardıktan yarım saat sonra ılıkken tadına baktım, tek kelimeyle efsaneydi.

🥖Yumuşacık, hafif tatlımsılık olan tam bir hamburger ekmeği oldu. Yapılış videosu IG hikayemde sabitlendi 😊. Aşağıda linkini verdim 👇🏻

Deneyeceklere afiyet olsun şimdiden 🍔💜

Ekmeğin yapılış videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz 😊

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: