Mantarlı Vegan Köfte

Yine ben, 1 günde 3 tarif 😊

Aslında, daha önce yaptığım brüksel lahanası, brokoli, kereviz köftelerine çok benzeyen bir tarif ama içinde yeni tanıştığım güzel bir ürün var. @manaturels, Aydın’da temiz tarım ile istiridye mantarı üreten bir firma, çok yaratıcı bir düşünceyle mantarı kurutup toz haline getirmişler, olmuş mu size güzel bir mantar tozu 😊. Hem mantarın kendisini hem de ununu kullandım, nefis bir mantarlı köfte oldu, fazla yapıp, buzluğa atmak lazım 😊.

MANTARLI VEGAN KÖFTE

Malzemeler:

🍄400 g istiridye mantarı

🍄1 su bardağı mantar tozu 

🍄½ su bardağı kinoa ezmesi (yoksa yulaf ezmesi de kullanabilirsiniz ama rondodan hafifçe geçirip, küçültmeniz iyi olur)

🍄2 yemek kaşığı keten ya da chia tohumu (6 yemek kaşığı su ile jelleştirilmiş) Vegan olmayacaksa 1 yumurta

🍄2-3 dal taze soğan

🍄½ demet maydanoz (ince kıyılmış)

🍄2-3 adet ince kıyılmış yeşil soğan (ya da 1 adet rendelenmiş kuru soğan)

🍄1/2 çay bardağı zeytinyağı

🍄1 çay kaşığı kimyon

🍄1 çay kaşığı karabiber

🍄1 tatlı kaşığı tuz

Baharatları dilediğiniz gibi değiştirebilir veya arttırabilirsiniz. Ben birer çay kaşığı soğan ve sarımsak tozu da koydum, kattığı lezzeti çok seviyorum. Su bardağım 200 ml.

Tüm malzemeyi elimle güzelce karıştırdım. 

Elime parçalar alıp yuvarlak şekil verdim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim.

Toplam 7 büyük hamburger köftesi çıktı. Ben sadece 1 tanesini tavada pişirdim, kalanları duondurdum.

Toplu halde pişirecekseniz, 160 derece fırında, sanırım 35 dakika pişer. Nasıl lezzetli anlatamam, mantara zaten bayılırım, bu köfte enfes oldu. @pomking_patates in ilkmor patatesiyle tanışmam da bu döneme rastladı iyi ki, inanın fotoğraftaki patateslerin hepsini tek başıma yedim ve midemde hiç ağırlık olmadı, nişastasının azlığı sayesinde. 

Sizlerin sayesinde evde hamburger yapıp yemiş oldum, çok da güzel oldu. Önümüzdeki 4 gün evde yasaklıyız, umarım birçok evde çocuklara yapılır bu tertemiz, sağlıklı hamburger 🍄🍔

Ennnn sağlıklı günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle ❤️

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: